Articole                     Galerie foto
Cosul e gol
Produse

Informatii
Cum cumpar
Plata si livrare
Termen si conditii

Tinutul Amurilor - Pescuit cu Misel Zadravec

In perioada 23 - 29 iulie am primit invitatia de la prietenul meu, Pepe (importatorul oficial al boilesurilor Misel Zadravec si produselor PB pentru Romania, cu ceva timp in urma) de a participa la o partida pe pescuit, impreuna cu renumitul pescar de crap, Misel Zadravec. Misel Zadravec, de origine slovena, este considerat unul dintre cei mai renumiti pescari de crap din Europa, avand in portfolio peste 150 de crapi cu greutate cuprinsa intre 20 si 25 de kg, la care se adauga numeroase articole si publicatii scrise in diferite reviste de specialitate. Deci, invitatia avea destinatia lacul de pescuit Zalacsany, care se afla in nordul lacului Balaton, la circa 30 de km de orasul Balaton. Duminica, 28 iulie, dimineata, am pornit la drum din Sighetu Marmatiei. Dupa circa 550 de km parcursi am ajuns in orasul Moor unde ne astepta prietenul nostru, Laci. Ne-am odihnit la el, iar dimineata, in jur de ora 5 am pornit la drum, stiind ca mai avem de parcurs circa 160 de km pina la Zalacsany. A fost un drum destul de lung si obositor. Am ajuns la lacul de pescuit din Zalacsany in jur de ora 10, lac ce se afla intr-un peisaj pitoresc, fiind inconjurat de padure. Am asteptat putin si a aparut si Misel. Am stat putin de vorba, strategii, planuri, dupa care am ocupat locurile de pescuit. Zona unde pescuiam era o zona mai retrasa fata de restul standurilor de pe balta, distanta maxima de lansare fiind cuprinsa intre 60 si 70 m. Malul de vis-a-vis era acoperit cu padure si foarte abrupt, iar crengile si frunzele copacilor efectiv erau aplecate peste apa, deci ne-a fost foarte clar ca aceea este zona in care trebuie sa pescuim, cat mai aproape de mal.

Pescuitul

Luni dimineata ne-am apucat de pescuit, fiecare dintre noi am intrat cu barca si am cautat o zona in care sa nu fie namol si unde am putea prinde cativa crapi sau amuri. Am pregatit patul de nada, construit din boilesuri Meat Mix Misel Zadravec, peleti de diferite dimensiuni, porumb, canepa, am inaintat cu barca si am momit locul ales. Am inceput pescuitul, lansari foarte precise chiar langa mal, sub umbra copacilor. Dupa cateva ore au aparut primii amuri cuprinsi intre 7 si 10 kg, dupa care un sir de trasaturi, doar amuri. Impreuna cu Pepe, la sfatul lui Misel, pescuim la boilesurile lui si anume pe Hemp Bomb care are la baza canepa, iar dupa cateva ore de pescuit a devenit atractia principala a amurilor. Din cand in cand ne mai vizita si un carp, dar sirul de trasaturi al amurilor nu inceta, iar aparatul de fotografiat era pregatit pentru actiune. Seara activitatea amurilor a mai scazut si ne-au onorat cu prezenta cativa crapi plus 10, nu foarte mari, dar foarte puternici. Acesti crapi, in general, intrau pe patul de nada momit doar cu cobra, cu boilesurile condimentate a lui Zadravec, si anume Hell Spice, Ocean Killers, Fish Steak.

In urmatoarele zile activitatea a fost aceeasi pentru mine, Pepe si Misel, doar vremea isi mai facea de cap. Am avut parte si de furtuna, si de ploi, si de vant puternic, toate avand un efect puternic asupra pestilor.

Ziua de joi a fost una foarte speciala pentru ca au sosit prietenii lui Misel, Zsolt si Gergo de la postul de televiziune Fishing and Hunting. In planul lui Pepe si al lui Misel era un film de prezentare. Au inceput filmarile ce au tinut doua zile, pelicula continea capturi, trasaturi, drilluri si punctul culminant pentru mine, baia facuta cu amuri :) dupa un sir de fotografii. In film, Misel prezinta boilesurile lui, categoriile, arome etc. Iar Pepe impreuna cu mine am discutat mai mult despre produsele PB, produs cu un renume pe piata acesoriilor craparilor. Pepe a prezentat montura Hit and Run, carligele Jungle Hook si Antieject, firele textile Skinless, Armabraid, Mussel 2 tone (preferatul meu), Jelly Wire, monofilamentul Control care are cateva calitati remarcabile, rezistenta la nod, culoare etc. Seria de produse continua cu agrafe, anouri, vartejuri, burghiu, croseta si sa nu uitam de renumita foarfeca PB care prin calitatea ei face parte din trusa multor pescari de crap. Deci, filmul va fi intersant si va fi difuzat pe postul de televiziune Fishing and Hunting, in 6 tari diferite, printre care si Romania. Sunt foarte mandru ca am reusit sa fac parte din aceasta echipa, si ca am avut posibilitatea sa pescuiesc alaturi de Misel si Pepe.

Dupa aceasta partida de pescuit Misel si Pepe mi-au oferit "postul" de testerul oficial al Romaniei pentru boilesurile Misel Zadravec Carp Baits. Am aceptat cu bucurie acest titlu si deja am in plan testarea boilesurilor Zadravec pe cateva lacuri din Romania.

Pana atunci fir intins tuturor!

Cine este Mişel Zadravec?

Păr ciufulit, barbă distinctivă, pe umeri tatuaje cu crapi, mereu gata de acţiune. Acesta este Mişel Zadravec. Pescuitul este pasiunea, dragostea şi profesia lui. Este modul său de viaţă. Copil fiind, dragostea pentru scufundarea cârligului i-a fost insuflată de către unchiul său. De fapt, unchiul a fost cel care a tăiat o creangă dintr-o tufă, a legat de ea o sfoară si a aşezat o lăcustă pe cârlig pentru a-l ţine liniştit pe Mişel. Dar despre echipamentele vremurilor trecute nu are rost să mai vorbim. Totul era fabricat artizanal, din fericire insă peşte era din abundentă pe atunci, deci nu era greu să prinzi unul chiar şi cu un kit simplu. Mişel a primit prima sa undită adevarată de la tatăl său. Pescuitul cu undiţa adusă din Germania era o plăcere, iar pescuitul i-a intrat sub piele. Mişel Zadravec şi-a manifestat spiritul întreprinzător încă din copilarie. Îşi pregătea chiar el pastele pentru momeli. Cu inteligenţă, a amestecat ouă şi fire de bumbac în pastă pentru a o face mai trainică pe cârlig. Iubea mâncarea, deci a adăugat praf de boia şi ulei de dovleac pentru a da un plus de gust. Cât de inovativ! De câte ori mergea la pescuit încerca să găsească o nouă combinaţie, chiar dacă prinsese deja o grămadă de peşti cu momelile sale vechi. A folosit chiar şi ingrediente pentru copt.

În timpul liceului pasiunea pentru pescuit a ajuns pe locul doi o vreme, in centrul atenţiei sale fiind fotbalul. Cu trecerea anilor pescuitul i-a fermecat sufletul din nou. După terminarea şcolii, i-a venit o idee. Ce ar fi dacă şi-ar deschide un magazin cu articole de pescuit in orasul său natal? Astfel Mişel Zadravec s-a dedicat pescuitului pentru totdeauna. In vremurile învolburate din timpul războiului pentru independenţă din 1991, Mişel şi prietenul său au realizat primii boilies făcuţi în casă. Muncă multă pentru 3 kilograme de momeală! Arma de asalt pentru lacurile din zonă era gata. Rezultatele au fost fantastice: nu a rămas nici un lac în care să nu fi prins măcar un exemplar capital de crap sau amur. Procesul de fabricaţie a progresat şi a început producţia propriu zisă. În curând a găsit o noua provocare: a mers peste hotare. Şi cum cea mai apropiată ţară învecinată este Ungaria, aceasta a fost prima sa alegere. Şi aventurile în apele străine au început. Când Mişel Zadravec şi-a aşezat momeala pe fir în loc de cârlig, pescarii locali i-au aruncat priviri ciudate. Şi au fost şi mai surprinşi când el a eliberat peştii capturaţi înapoi îin apă. Mereu şi-a luat cu el prietenii şi încă o face.

Ungaria a fost doar prima pe lista celor mai bine de 10 ţări în care Mişel Zadravec şi-a încercat norocul. În cinci ţări el a prins crapi mai mari de 20 de kilograme. În două ţări i-au lipsit doar câteva grame. Este printre primii 10 pescari Europeni care au capturat cel mai des crapi de 20 de kilograme sau mai mari. De fapt, experţii îl clasifică pe Mişel Zadravec drept unul dintre primii oameni din lume care au capturat crapi mai mari de 20 de kilograme în ţări şi ape diferite. Canalul TV Fishing and Hunting a realizat o emisiune despre el. A fost difuzată pe canalul Duna TV din Ungaria, in Slovacia, România şi Slovenia. Este adevărat faptul că nu aprins încă un crap mai mare de 30 de kilograme, cu toate acestea a trecut cu mult peste 100 in categoria crapilor 20 plus. Trebuie să fii mereu cu un pas înaintea crapilor, spune Mişel. Este ca un joc de sah. Prinzi un peşte după ce faci o serie de mişcări secvenţiale bune.

Învăţarea este un proces ce dureaza toată viaţa, nici chiar Mişel Zadravec nu face excepţie. Poate că nu a pescuit în apele potrivite? Momentan este mai atras de apele mari şi vechi. Anul trecut s-a apropiat de limita magica a celor 30 de kilograme. A terminat sezonul cu un crap de 28,10 kilograme. Într-un singur an a reusit să prindă trei crapi mai mari de 25 de kilograme. Poate că succesul se bazează pe unele ingrediente indispensabile din reţeta boilies-urilor sale. Cu toate acestea nu ar putea lucra fără pescari de testare. Cu ajutorul lor, Mişel a descoperit amănunte importante necesare în realizarea unor momeli bune. Este doar la un pas de succesul absolut. În 2012 exporta momeli în Italia, Germania, Slovacia, Republica Cehă, România, Ungaria si Croaţia. În continuare duce tratative şi în alte ţări.

Drumul spre asemenea rezultate a fost foarte lung, mai ales deoarece Mişel Zadravec este încăpătânat şi perseverent şi doreşte să facă totul pe cont propriu. Şi-a dat seama că acest lucru nu mai este posibil deoarece a petrecut pe lângă, în şi pe apă 180 de zile pe an. I-a venit o idee: ar trebui să organizeze o echipă de testare. Nu a fost uşor: a trebuit să găsească pescari experimentaţi şi să-i convingă ca are materiale şi momeli bune, deoarece aceştia toţi foloseau momeli de fabricaţie străină. În final a reuşit să găsească limbajul comun cu unii dintre ei. Începuturile au fost modeste, dar în curând a urmat succesul la campionatul naţional. S-au calificat chiar şi la campionatul mondial şi Mişel a fost antrenorul echipei slovene timp de un an. Acesta a fost un mare succes, o experienţă bună şi o piatră de temelie pentru viitor. Până acum, Mişel Zadravec a cunoscut mulţi oameni care l-au motivat în drumul său spre vârf. Cea mai mare sursă de motivaţie şi energie o constituie desigur tânăra lui familie, care îi stă mereu alături. Mai mult decât atât, soţia lui Mişel şi cei doi fii ai săi sunt foarte legaţi de ceea ce îi place lui cel mai mult, pescuitul.
Linkuri
Pagina principala
Inregistrare
Comanda
Ati uitat parola?
Contact

Autentificare

Continut cos
Cosul e gol

Design & Hosting By: ParkNet in 2012